10 Eylül 2015 Perşembe

Bahar Feyzan - Aşk Yolcusu

Yeni kitap Bahar Feyzan'ın ilk ve tek kitabı "Aşk Yolcusu" ama umarım son kitabı olmaz. Bu güzel kitap bize Everest Yayınları sayesinde ulaşıyor. 
Kitap beni önce güzel kapak resmi ile kendine çekti. Sonra da tarihi olaylardan en merak ettiğim konulardan biri olan Struma gemisinden kitapta bahsediliyor olması tabii ki cezbetti beni. 
Kitap; İkinci Dünya Savaşı zamanında Almanya'da başlıyor. Yahudilerin o dönemde yaşadıklarından bahsediliyor ve sonrasında Struma gemisi ile İstanbul'a yapılan yolculuk ve İstanbul'da yaşananlar anlatılıyor. Ve tabii güzel bir kitapta olmazsa olmaz aşkta var. 
Kitabın bana göre en ilgi çekici yanlarından biri o dönemin devlet görevlilerinin isimleri ve diyaloglarının bire bir yazılması. Struma gemisi hakkında görüşleri, düşünceleri ve yaptıkları veya yapmadıkları çok net anlatılmış. Bir de bunların yanında o dönemin yazarlarının, ressamlarının günlük hayatları, diyalogları da eklenince kitap iyice elden bırakılamaz bir hal alıyor. Ama bu isimlerin kimler olduğunu buradan yazmayacağım ki merak edin ve alın sizde okuyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder