11 Kasım 2015 Çarşamba

Sinan Akyüz - Piruze Serisi

Yeni kitaplarımız Sinan Akyüz'den Piruze ile Piruze ve Oğulları. Sinan Akyüz kitaplarını gerçek olaylardan oluştuğu için oldukça severek okuyorum. Ele aldığı konular, yazım dili bayağı sürükleyici. Okuduğunuz zaman olaylar gözünüzün önünde gerçekleşiyor gibi hissediyorsunuz. İşte bu seri de aynen bu özellikleri taşıyor. 
İlk kitap Piruze, babasının işi dolasıyla Şam'da yaşamaya başlayan ve orada aşkı bulup Şam'a gelin giden bir Türk kızının hikayesini anlatıyor. Piruze mutlu başlayan evliliğinden oğullarını dünyaya getiriyor. Fakat maalesef olaylar mutlu mesut devam ediyor. Piruze Türkiye'ye kaçmak zorunda kalıyor. Oğullarından ayrı kalması yüzünden yaşadığı sıkıntıları kitabı okurken içinizde hissediyorsunuz. 
Ben ilk kitabı bayağı bir önce okudum ve bittiğinde acaba devamı gelir mi diye çok merak etmiştim. Piruze neler yapacak, oğullarına kavuşabilecek mi, Wassim ve oğullarına neler olacak gibi bir sürü soru işareti kalmıştı kafamda. Seneler sonra devamı geldi, iyi ki de geldi. Piruze'nin yaşadıkları, Şam'da babaları ile kalmak zorunda olan oğullarının yaşadıkları anlatılıyor. İlk kitapta kafamızda oluşan tüm soru işaretlerinin cevaplarını bu kitapta buluyoruz. 
Bazen bir kitap çok tutunca devamı geliyor ama maalesef ilk kitabın tadını o kitapta bulamıyorsunuz. Piruze ve Oğulları kitabında ise durum farklı. İlk kitap gibi sizi içine alıyor ve aynı sürükleyicilikte okuyorsunuz.
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder